Ha kint nem éppen ideálisak a körülmények, versenyzünk bent!

2012. február 11-én immáron második alkalommal került megrendezésre a három órás spinning maraton pároknak. A rendezvénynek Keszthelyen, Mazsi spinning terme adott otthont. A verseny különlegessége, hogy a Valentin napot nem sokkal megelőzve igyekszik még inkább összekovácsolni a párokat egy hangulatos kis verseny keretében. Mivel már tavaly is részt vettünk ezen a megmérettetésen – és sikerült megnyerni -, úgy gondoltuk Andrissal, idén sem hagyhatjuk ki és szerettük volna mindenképp megvédeni a címünket. Nagy motivációt jelentett számunkra a fődíj is, hiszen a győztes pár egy gyönyörű hévízi 4*-os szállodában tölthet majd el egy hosszú hétvégét. Ezért nem is gondolkodtuk sokat, beleadtunk apait-anyait a tekerésbe.

A verseny pontban 9h-kor rajtolt. Összesen 8 pár gyűlt össze, így bőven akadtak ellenfelek. Nem sokkal 9h előtt ismertette velünk Mazsi a ”játékszabályokat”, miszerint 3h tekerés alatt, az összes pár kipróbálta mind a 8 bringát, így 22 percenként kerékpár cserét hajtottunk végre. Emellett egy kikötést tett még a versenykiírás, minden hölgynek minimum egy órát kellett tekernie a 3-ból. Nagyjából mindegyik bringa azonos ellenállásra volt beállítva, természetesen fixen, leragasztva, ehhez nem nyúlhattunk hozzá, mivel így lehetett csak egyértelműen lemérni, melyik pár tekeri a legtöbb kilométert a verseny ideje alatt. A kilométerórákat a bringaváltások alkalmával a verseny szervezője (Mazsi) tette át a következő bringára, az esetlegesen felmerülő problémák elkerülése végett.
Mivel tudtuk, hogy 22 percenként ülünk át a következő spinnerre, így azt a taktikát választottuk, hogy Andris teker 13 percet, majd én 9-et és ezáltal nem kell feleslegesen cserélgetnünk, elég egyszer váltani a 22 perc alatt, mivel azt követően úgy is muszáj. Egyetlen bringa volt, melyen nem tudtuk tartani ezt az ”időbeosztást”, az 5., mely meglehetősen erősre volt állítva. Azért ezt is megoldottuk 7+5, 6+4 perces bontásokban. Körülbelül fél távnál kezdtük el érezni, hogy a pörgetés és a magas pulzus milyen kellemes hatással van alsó végtagjainkra, na és persze az egész szervezetünkre. Annyira azért nem volt vészes a helyzet, de jól esett az utolsó bringán ülve megtenni a végső kilométereket.
Végül százegynéhány kilométert tekerve sikerült kiharcolnunk a győzelmet, aminek természetesen nagyon örültünk, hiszen sikerült megvédeni a tavalyi elsőségünket és még a wellness hétvégét is mi élvezhetjük majd.
Köszönjük Mazsinak a színvonalas szervezést és a kiváló hangulatot, valamint az ötletes, nem mindennapi nyereményeket.