MOFÉM Underworld kupa - 2011.augusztus 13.


A Mountainbike Challenge negyedik, azaz utolsó előtti állomásához érkeztünk ezen augusztus 13-án, a II. MOFÉM Underworld Kupával. Mivel a pálya egy részét a földalatti pincerendszerben alakították ki, így a hely szűkössége miatt a különböző korosztályok résztvevőinek létszáma limitálva volt. A nevezéseket tekintve persze mindenkinek jutott hely, aki a mai napját erre a családias kis versenyre szánta.
A korcsoportok kialakítása és beosztása úgy alakult, hogy lehetőleg ne legyenek egyszerre túl sokan a pályán - úgy gondolom ez sikerült is.
Tavalyhoz képest kevesebb profi, azaz licensszel rendelkező versenyző jött el, ellenben a hobbi futamok létszáma magas volt, ami örömteli a tömegsport szemszögéből nézve.
Az idő kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen gyönyörű napsütésben zajlott a verseny, alig volt nehezebben járható része a pálya föld feletti szakaszának.

Az első ilyen versenyem volt, ahhoz képest egészen jól sikerült. Nagyon tetszett a pálya kialakítása, bár a bejárás során úgy éreztem, nem biztos, hogy ezt tényleg végig kellene csinálnom. Mivel nem vagyok technikás versenyző – ez a második szezonom a pályafutásom során -, így akadtak nehézségeim egyes szakaszokon.
A rajtnál voltak, akik talán nem gondolták végig, hogy a verseny egy órán keresztül tart, mert eszeveszettül megindultak, ami persze nem tartott sokáig, de ez már megszokott a versenyeken. Én nem erőlködtem annyira az elején, tudtam, hogy – mint ahogy a legtöbb verseny – ez sem az elején dől majd el. Persze Módos Gabi már a rajtot követően ellépett a mezőnytől, de számomra nem a dobogó, mindössze a minél jobb helyezés elérése volt a cél. Azt hiszem ez sikerült is, a lehetőségeimhez mérten.
Körözve a pályán mindvégig csak arra gondoltam, hogy a pincerendszerben kialakított pályaszakaszt sikerüljön megúszni esés nélkül. A földalatti rész körről körre egyre jobban csúszott, hiába voltak szőnyegek leterítve egyes részeken, figyelni kellett, hogy ne dobja el a bringát az ember. Ezen kívül a helyenként laza talaj nehezítette a kevésbé rutinos versenyzők dolgát.
Mindent összegezve egy remekül megszervezett, változatos pályakialakítású, nagyon kellemes versenyen vehettünk részt, köszönet ezért a szervezőknek!
Remélem még sok-sok éven át a versenynaptár eseményei között jegyzik majd ezt a megmérettetést.
Gratulálok minden résztvevőnek, köszönöm a gördülékeny lebonyolítást a szervezőknek és hatalmas köszönet minden lelkes szurkolónak, aki bíztatott minket!